Pages

Friday, 4 September 2015

Most Recently Asked Physiotheraphy Multiple Choice Questions And Answers

41. Patients with which type of condition may be treated by physiotherapists?
A. Sports injuries
B. Back pain
C. Arthritis
D. All of the above
Ans: D


42. Which of these conditions would not be treated by a physiotherapist?
A. Depression
B. Torn ligaments
C. Muscle strains
D. All of the above
Ans: A


43. Which of these people can be treated by a physiotherapist?
A. Children
B. Adults
C. Elderly
D. All of the above
Ans: D


44. What should you look for when choosing a physiotherapist?
A. Someone you can trust
B. Someone who will listen to you and understand your problems
C. Someone who offers value for money
D. All of these
Ans: D


45. How long is the course to become a physiotherapist?
A. 1 year
B. 3 years
C. 7 years
D. 10 years
Ans: B


46. How do you know if a physio is what they claim?
A. If they tell you they are qualified
B. If they have done a course on sports therapy
C. If they are registered with the Health Professions Council (HPC)
D. If they have a professional business card
Ans: C


47. If you are pregnant, what type of physio should you look for?
A. A normal one
B. One who specialises in women's health
C. One who has just completed their training
D. One who has been working for many years
Ans: B


48. If you are a high level athlete suffering from injury, what physio clinic should you look for?
A. A specialist elderly clinic
B. A women's health clinic
C. A paediatric clinic
D. A sports injury clinic
Ans: D


49. To become a physio you must?
A. Complete the relevant courses and qualifications
B. Get yourself a first aid kit
C. Have experience of treating people before you qualify
D. None of the above
Ans: A


50. What is the representative body that most physiotherapists are registered to?
A. Physiotherapy UK
B. Chartered Society of Physiotherapy
C. Physiotherapy USA
D. Physiotherapy World
Ans: B

More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3 Page4 Page5

No comments:

Post a Comment