Pages

Thursday, 24 September 2015

Most recent asked Data Structure Objective type Questions and Answers

71. Value of the first linked list index is _______
A.     One
B.     Zero
C.     -1
D.     None of these
Ans:  B

72. A linked list index is ____ that represents the position of a node in a linked list.
A.     An Integer
B.     a variable
C.     a character
D.     a Boolean
Ans: A

73. Why is the constructor of the QueueLinkedList class empty?
A.     because initialization of data members of the LinkedList class is performed by the constructor of the LinkedList class.
B.     because initialization of data members of the LinkedList class is performed by the destructor of the LinkedList class.
C.     because initialization of data members of the QueueLinkedList class is performed by the constructor of the LinkedList class.
D.     because initialization of data members of the QueueLinkedList class is performed by the destructor of the LinkedList class
Ans: A

74. _______ form of access is used to add and remove nodes from a queue
A.     LIFO,Last In First Out
B.     FIFO , First In First Out
C.     Both 1 and 2
D.     None of these
Ans: B

75. ______ form of access is used to add and remove nodes from a stack
A.     LIFO
B.     FIFO
C.     Both 1 and 2
D.     None of these
Ans: A

76. New nodes are added to the _____ of the queue.
A.     front
B.     back
C.     middle
D.     Both 1 and 2
Ans: B

77. A _______ is a data structure that organizes data similar to a line in the supermarket, where the first one in line is the first one out.
A.     queue linked list
B.     stacks linked list
C.     both of them
D.     neither of them
Ans: A

78. In an array queue, data is stored in an _____ element.
A.     Node
B.     linked list
C.     array
D.     constructor
Ans: C

79. The pop() member function determines if the stack is empty by calling the _____ member function
A.     removeback()
B.     isEmpty()
C.     removedfront()
D.     hasNext()
Ans: B

80. What happens when you push a new node onto a stack?
A.     the new node is placed at the front of the linked list.
B.     the new node is placed at the back of the linked list.
C.     the new node is placed at the middle of the linked list.
D.     No Changes happens
Ans: A

More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3 Page4 Page5 Page6 Page7 Page8 Page9

No comments:

Post a Comment