Pages

Wednesday, 23 September 2015

Manual Testing Objective type Questions and Answers

1. Cost of quality = Prevention Cost + Appraisal cost + Failure cost
A. True
B. False
Ans:  A

2. A useful tool to visualize, clarify, link, identify, and classify possible cause of a problem. This is also called as “fishbone diagram” what is this?
A. Pareto Analysis
B. Cause-and-Effect Diagram
Ans:  B

3. It measures the quality of processes used to create a quality product.
It is a system of management activities,
It is a preventive process, It applies for entire life cycle & Deals with Process.
A. Validation
B. Verification
C. Quality Assurance
D. Quality Control
Ans:  C

4. Variance from product specifications is called?
A. Report
B. Requirement
C. Defect
Ans:  C

5. Verification is
A. Process based
B. Product based
Ans:  A

6. White box testing is not called as___________
A. Glass box testing
B. Closed box testing
C. OPen box testing
D. Clear box testing
Ans:  B

7. Name the events that will be analyzed, Count the named incidents, Rank the count by frequency using a bar chart & Validate reasonableness of the analysis is called as
A. Pareto Analysis
B. Cause and Effect Diagram
C. SWOT Analysis
D. Pie Charts
Ans:  A

8. Retesting of a single program or component after a change has been made?
A. Full Regression Testing
B. Unit Regression
C. Regional Regression
D. Retesting
Ans:  B

9. Requirement and Analysis, Design, Development or Coding, Testing and Maintenance is called as Software Development Life Cycle (SDLC)
A. True
B. False
Ans:  A

10. The testing which is done by going thro' the code is known as,
A. Unit Testing
B. Blackbox testing
C. White box Testing
D. Regression testing
Ans:  C

More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3 Page4 Page5 Page6 Page7 Page8 Page9 Page10

No comments:

Post a Comment