Pages

Monday, 21 September 2015

Latest Top ADO.Net Online Quiz Questions And Answers

51. ADO.NET provides the ability to create and process in-memory databases called:
A. views.
B. relations.
C. tables.
D. datasets.
Answer: D

52. An XML component that defines the structure of a document is known as a(n):
A. DOCTYPE.
B. DTD.
C. #PCDATA.
D. HTML Stylesheet.
Answer:B

53. HTML is an application of a more robust document markup language called:
A. XHTML.
B. XML.
C. SGML.
D. None of the above is correct.
Answer: C

54. XSLT processors evaluate each statement in the context of the match that has been made. That is, XSLT processors are:
A. context oriented.
B. procedural oriented.
C. object oriented.
D. relational oriented.
Answer: A

55. The DTD begins with the word:
A. #PCDATA.
B. XML.
C. DOCTYPE.
D. HTTPS.
Answer: C

56. What is not true about XML?
A. Web page display is the most important application of XML.
B. With XML, there is a clear separation between document structure, content and materialization.
C. XML is more powerful than HTML.
D. XML documents have two sections.
Answer: A

57. What is not true about XSLT?
A. XSLT is a declarative transformation language.
B. XSLT uses a set of rules that govern how a document is to be materialized is created.
C. XSLT uses a set of procedures that specify how a document is to be programmed.
D. XSLT is used to transform the input document into another document.
Answer: C

58. If the XML data instance conforms to the DTD, the document is said to be:
A. type-invalid.
B. type-valid.
C. not-type-valid.
D. an HTML document.
Answer: B

59. The document that is used by XSLT to indicate how to transform the elements of the XML document to another format is a(n):
A. HTML page.
B. DOCTYPE procedure.
C. stylesheet.
D. stored procedure.
Answer: C

60. If an XML document does not have a DTD, then by definition it is:
A. not-type-valid.
B. type-valid.
C. an HTML document.
D. None of the above is correct.
Answer: A

More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3 Page4 Page5 Page6 Page7

No comments:

Post a Comment