Pages

Thursday, 24 September 2015

Data Structure Multiple Choice Questions And Answers

21.    Which data structure allows deleting data elements from front and inserting at rear?
a. Stacks
b. Queues
c. Deques
d. Binary search tree
ans:b

22.    Identify the data structure which allows deletions at both ends of the list but insertion at only one end.
a. Input-restricted deque
b. Output-restricted deque
c. Priority queues
d. None of above
ans:a


23.    Which of the following data structure is non-linear type?
a. Strings
b. Lists
c. Stacks
d. None of above
ans:d


24.    Which of the following data structure is linear type?
a. Strings
b. Lists
c. Queues
d. All of above
ans:d


25.    To represent hierarchical relationship between elements, which data structure is suitable?
a. Deque
b. Priority
c.   Tree
d. All of above
ans: c


26.    A binary tree whose every node has either zero or two children is called
a. Complete binary tree
b. Binary search tree
c. Extended binary tree
d. None of above
ans: c


27.    The depth of a complete binary tree is given by
a. Dn = n log2n
b. Dn = n log2n+1
c.   Dn = log2n
d. Dn = log2n+1
ans: d


28.    When representing any algebraic expression E which uses only binary operations in a 2-tree,
a. the variable in E will appear as external nodes and operations in internal nodes
b. the operations in E will appear as external nodes and variables in internal nodes
c. the variables and operations in E will appear only in internal nodes
d. the variables and operations in E will appear only in external nodes
ans: a


29.    A binary tree can easily be converted into q 2-tree
a. by replacing each empty sub tree by a new internal node
b. by inserting an internal nodes for non-empty node
c. by inserting an external nodes for non-empty node
d. by replacing each empty sub tree by a new external node
ans: d


30.  When converting binary tree into extended binary tree, all the original nodes in binary tree are
a. internal nodes on extended tree
b. external nodes on extended tree
c.   vanished on extended tree
d. None of above
ans: a

More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3 Page4 Page5 Page6 Page7 Page8 Page9

No comments:

Post a Comment