Pages

Monday, 31 August 2015

Auto cad 2D Multiple Choice Questions & Answers

11. If I want to draw a line in the direction 07:30 (local time) will give an angle
A. -135 degrees
B. 270 degrees
C. -225 degrees
D. None of the above
Ans: A

12. When in absolute Cartesian coordinates have points A (10.8) and B (6.5), then to make a line from A -> B with relative polar coordinates will write
A. @ -5 <36.88
B. @ 4 <30
C. @ 5 <216,88
D. @ 3 <60
Ans: C

13. What is the minimum allowable number of layers in a drawing
A. 0
B. 5
C. 1
D. 2
Ans: C

14. Which of the following is not a keyboard shortcut of AutoCAD?
A. Ctrl + P
B. Alt + F4
C. Ctrl + F4
D. Alt + B
Ans: D

15. Why do we have 16,7 M colors in RGB
A. Because so one can distinguish man
B. since this is the limit of graphics cards
C. For each color we have 256 shades and colors combination third
D. Because we want compatibility between PC and Macintosh
Ans: C

16. What setting gradient allows us to fill an open area?
A. Gap
B. Tolerance
C. Transparency
D. Open
Ans: B

17. What are the various options from left to right and the opposite direction?
A. Choose a different category of objects
B. select objects according to their color
C. Select objects according to their position
D. No difference
Ans: C

18. What time (according to the clock) are 270 degrees according to the conventional time?
A. 12  exactly
B. 6 exactly
C. 9 exactly
Ans: B

19. Which is corresponded to zoom mouse wheel?
A. Zoom in / zoom out
B. pan & scan
C. extents / all
D. scale
Ans:  A

20. What command allows us to select objects based on some status?
A. Properties
B. Qselect
C. Pselect
D. Attributes
Ans: B

More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3 Page4 Page5

No comments:

Post a Comment