Pages

Wednesday, 9 September 2015

Windows Server 2003 Objective type Questions and Answers

11) You want a user to take ownership of a file or folder that she did not create. Which of the following groups do you not add her to?
 
  A. Administrators group
  B. Backup Operators group
  C. Creator/Owner special identity
  D. Server Operators group

Ans:   C

12) You have created a printer on a Windows Server 2003 system. During the creation process, you shared the printer out, but now you want to configure the printer so it is not listed in Active Directory. Which of the following is the correct way to do this?
 
  A. Select the printer icon in the Printers And Faxes window and, from the File menu, select Properties. In the General tab, clear the List In The Directory check box.
  B. Select the printer icon in the Printers And Faxes window. Right-click the icon, and deselect List In The Directory on the menu.
  C. Select the printer icon in the Printers And Faxes window and, from the File menu, select Sharing. Clear the List In The Directory check box.

  D. Locate the corresponding printer object in Active Directory Users And Computers, and delete or disable it.
Ans:   C

13) Which of the following statements is true of global groups?
 
  A. Global groups can include only users from within their domain.
  B. Global groups can include users from any domain in the tree.
C. Global groups can include users from any domain in the forest.
  D. Global groups can include users from any domain in Active Directory
Ans:   A

14) How many processors does the 64-bit version of Windows Server 2003 Datacenter Edition support?
 
  A. 4
  B. 8
  C. 32
  D. 64
Ans:  D

15) Before you create a domain controller, a DNS server must be available on the network.
 
  A. True
  B. False
Ans:  B

16) Which of the following media has the largest data storage capacity?
 
  A. Zip cartridge
  B. CD
  C. DVD
  D. Jaz cartridge

Ans:  C

17) You are reconfiguring a SQL Server database application on a member server. The reconfigurations seem to go smoothly, but after you have finished, a user calls you to report that they are having an issue accessing certain records in the database. In which of the following places are you most likely to look for events related to this problem?
 
  A. In the System log of Event Viewer
  B. In the Database log of Event Viewer
  C. In the Application log of Event Viewer
  D. In the Security log of Event Viewer
Ans:  C

18) What does the Server: Bytes Total/Sec Performance console counter reflect?
 
  A. The amount of data that is being written to the page file every second
  B. The amount of data that is being processed by the server service each second
  C. The amount of data sent and received by the server over all of its network interfaces
  D. The amount of data being written to disk each second
Ans:  C

19) You are troubleshooting a problem with a Windows Server 2003 system whereby users cannot connect to the server. The server itself appears to be running, but you notice that there is no link light on the port of the hub into which the server is connected. As a result, you suspect that the network card in the server may have failed. Where would you look to see events related to the network card?
 
  A. The Network log of Event Viewer
  B. The System log of Event Viewer
  C. The Application log of Event Viewer
  D. The Security log of Event Viewer
Ans:  B

20) You are working on a Windows Server 2003 system that has just been installed by another administrator. The administrator completed the installation but did not make any configuration changes following the installation. While checking the maximum log sizes in Event Viewer, you notice that the maximum size of the Security log is 16 MB. What does this tell you about the system?
 
  A. That Auditing has been enabled
  B. That the system is running either the DNS or DHCP service
  C. That the system is a domain controller
  D. That the system is not a domain controller

Ans: D  

More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3 Page4 Page5 Page6

No comments:

Post a Comment