Tuesday, 1 September 2015

Top 70 CITRIX Objective Type Questions And Answers

1) What are two ways that MAC addresses are assigned to virtual machine (VM) virtual network interfaces? 
 
  A. Cloned from the XenServer
  B. Entered manually using the MAC address field
  C. Specifically assigned using an external RSA server
  D. Auto-assigned by the server using random algorithm
Ans: B,D

2) Which two components can be installed using the first installation CD?
 
  A. Debian VM source files
  B. Legacy Paravirtualized kernels
  C. Windows administration console
  D. Bare metal virtualization platform
Ans: C,D

3) What are two advantages of bare metal solutions versus Host OS-based solutions? 
 
  A. Having higher consolidation ratios
  B. Having the ability to use diverse hardware
  C. Running different legacy operating system types
  D. Live moving a virtual machine between two physical systems
Ans: A,D

4) What is the role of the XenDesktop Setup Wizard?
 
  A. To install XenDesktop on a server
  B. To create provisioned virtual desktops
  C. To organize virtual machines into groups
Ans: B

5) Which port does the remote xe command line interface use to communicate with the XenServer?
 
  A. 22
  B. 80
  C. 443
  D. 5900
Ans: C

6) What is the function of full emulation?
 
  A. Simulating the complete hardware
  B. Running applications as conventional local software
  C. Leveraging a hypervisor for the underlying technology
  D. Offering an API that modifies the guest operating system
Ans: A

7) What is a characteristic of paravirtualization?
 
  A. The complete hardware is simulated.
  B. The physical server is virtualized at the operating system level.
  C. The desktop or server applications run locally using local resources.
  D. The guest operating systems are aware they are running in a virtualized environment.
Ans: D

8) How can an administrator reduce server resource usage on the hosting infrastructure while allowing for assigned desktops in a XenDesktop environment?
 
  A. Use a standard image mode vDisk
  B. Delete the virtual desktops after shutdown
  C. Compress the virtual machines after the users log off
  D. Configure the desktop group so that virtual machines are shut down after a user logs off
Ans: D

9) A XenServer shows the output from the command ls /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth* displayed in the attached exhibit. Click the Exhibit button to view the output. This output indicates that the XenServer has three _________. (Choose the option that correctly completes this sentence.)
 
  A. virtual switches
  B. internal networks
  C. virtual network interfaces
  D. physical network interfaces
Ans: D

10) A Linux Virtual Machine (VM) and a Windows VM are running on the same host. The administrator configured these VMs to communicate only with each other. Which type of XenServer network enables their communication?
 
  A. Bridge
  B. Internal
  C. External
  D. Physical
Ans: B


More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3 Page4 Page5 Page6 Page7

No comments:

Post a Comment