Pages

Friday, 4 September 2015

Top 50 SAP HANA Objective type Questions and Answers

1.  Which of the following is NOT a replication method for data replication from a source system to SAP Hana?
a.        ETL based
b.        Trigger based
c.        Time based
d.        Log based
Answer: c
2.  Which of the following statements are true?
a.        There are four types of information views: attribute view, analytic view, hierarchy view and calculation view. All these views are non-materialized views.
b.        An analytic view is used to model data that includes measures.
c.        Calculated attributes are derived from one or more existing attributes or constants.
d.        Calculation views can include measures and be used for multidimensional reporting or can contain no measures and used for list-type of reporting
Answer: d
3.  HANA supports which of the following hierarchies?
a.        Time Based hierarchies
b.        Level Hierarchies
c.        Parent/Child Hierarchies
d.        Matrix organization Hierarchies
Ans: b, c
4.  SAP HANA modeler is a graphical data modeling tool which allows you to design analytical models and later analytical privileges, that governs the access to those models. Which of the following represents a logic flow of activities?
a.        Import source system metadata -> Create Information Models -> Provision Data -> Deploy -> Consume
b.        Import source system metadata ->  Provision Data  ->Create Information Models -> Deploy -> Consume
c.        Import source system metadata -> Provision Data -> Deploy -> Create Information Models -> Consume
d.        Import source system metadata ->  Deploy  ->Create Information Models -> Provision Data -> Consume
Ans:  b
5.  The two queries below, which is more efficient?
a.        Matmoves = SELECT * FROM MSEG
FOR EACH matmove in matmoves
       IF matmove.whichPlant = “I” THEN
                Plant_text = SELECT plant_text FROM WERKS WHERE id = matmove.plant
          ELSE
                Plant_text = SELECT plant_text FROM WERKS_EXT WHERE id=matmove.
plant
         END


b.         If which_plant = “I” THEN
       Plant_text = plant_int_text
ELSE
       Plant_text = plant_ext_text
Ans:  b
6   Which of the following statements are true?
a.        One table may appear in exactly one schema
b.        It is possible to grant authorizations on a table level.
c.        Authorizations granted on a schema are automatically propagated to all objects within the schema
Ans:  c
8.  You have a Web Intelligence report that requires data from SAP HANA filtered for a specific year.    Where do you apply the filter for optimal performance?
A. In the universe
B. In the Web Intelligence report
C. In the analytic view
D. In the calculation view using an attribute value variable
Ans:  C
9.  What are the key benefits of using SAP BusinessObjects Explorer with SAP HANA? (Choose three)
A. You do not need to create your own queries to access information.
B. You can easily create your own queries to access information.
C. You can access information for data discovery intuitively.
D. You can execute ad-hoc business analytics quickly.
E. You can easily create an IDT business layer.
Ans:  A,C,D
10. Which of the following properties of a derived attribute view can you modify?
A. Description
B. Description mapping
C. Calculated attributes
D. Filters
Ans:  A

More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3 Page4 Page5

No comments:

Post a Comment