Tuesday, 1 September 2015

Top 35 Database Testing Objective type Questions and Answers

1. RDBMS should focus on:
A. Logic only
B. Mission Critical Business functionality
C. Both A. and B.
D. None of the above.
Ans: B

2. Database Regression testing can be done:
A. Sometimes
B. Not required
C. Regular basis
D. None of the above.
Ans: C

3. A process of making a small change to a database schema, which improves its design without changing its semantics is known as
A. Refactoring
B. Regression testing
C. Unit testing
D. None of the above
Ans: A

4. Regression testing allows an extensive testing of:
A. Conceptual level.
B. Logical level and physical level
C. Conceptual, logical and physical level
D. None of the above
Ans: C

5. Which of the following is true:
A. TDD = TFA + Refactoring
B. TDD = TFA - Refactoring
C. TDD = TFA
D. None of the above
Ans: A

6. The copy of a database is called:
A. Instance
B. Alias
C. Sandbox
D. None of the above
Ans: C

7. A load testing CASE TOOL is:
A. SQL Unit
B. Rational Suite Test Studio
C. Turbo Data
D. None of the above
Ans: B

8.  What type of join is needed when you wish to return rows that do have matching values?
A. Equi Join
B. Natural Join
C. Outer Join
D. All of the Above
Ans: D

9.    The following SQL is which type of join: SELECT CUSTOMER_T. CUSTOMER_ID, ORDER_T. CUSTOMER_ID, NAME, ORDER_ID FROM CUSTOMER_T,ORDER_T WHERE CUSTOMER_T. CUSTOMER_ID = ORDER_T. CUSTOMER_ID
A. Equi Join
B. Natural Join
C. Outer Join
D. Cartesian Join
Ans: A

10.   How many tables may be included with a join?
A. One
B. Two
C. Three
D. All of the Above
Ans: D

More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3 Page4 

No comments:

Post a Comment