Pages

Thursday, 10 September 2015

Red Hat Linux Online Quiz Questions And Answers

31. Which of the following statements is true about fdisk command?
A. It is used to build a Linux file system on a device, usually a hard disk partition.
B. It is used to create, change, delete, or display current partitions on the hard disk.
C. It is used to check and optionally repair one or more Linux file systems.
D. It displays or changes the filesystem label on the ext2 filesystem located on device.
Answer: B

32. You have recently been appointed as a Network Administrator for Rick International Inc. The company has a Linux-based network. You have to print an important file named secure.txt urgently. You therefore want to know what printers are currently configured on your computer and how you can connect to them. Which of the following commands will you use to accomplish the task?
A. lpstat -s
B. lpstat -d
C. lpr
D. lpstat -p
Answer: A

33. You want to uninstall an rpm package foo without verifying its dependencies. Which of the following commands will you use?
A. rpm --erase --allmatches
B. rpm -e --allmatches
C. rpm -e --noscript
D. rpm -e --nodeps
Answer: D

34. During the boot process of a Linux computer, which of the following daemons is called after the kernel is loaded?
A. LPD
B. TELNETD
C. INIT
D. RLOGIND
Answer: C

35. You work as a Network Administrator for McNeil Inc. The company has a Linux-based network. You have just created a directory named Sales on a file server. David, a Sales Manager, has to use this directory to keep sales reports. David reports that he is unable to save his reports in the directory. When you list the directory using the LS command, you get the following result: drwxr-xr-x 2 root root 2048 Jan 2 2006 Sales What is the most likely cause?
A. The Sales directory is not properly mounted.
B. David is working on his local computer's login.
C. The Sales directory has been deleted by accident.
D. David does not have the Write permission on the directory.
Answer: D

36. You want to shrink a Logical Volume manager partition named /dev/disk1/lvm from 4GB to 3GB. Which of the following commands can you use to accomplish the task?
Each correct answer represents a complete solution. Choose all that apply.
A. lvreduce
B. resize2fs
C. lvsize
D. reduce2fs
Answer: A,B

37. John works as a Network Administrator for Perfect Solutions Inc. The company has a Linux-based network. Due to some network security reasons, John wants to shut down all network interfaces just before rebooting the Linux server. Which of the following commands will he use to accomplish the task?
A. init 3
B. init 6
C. init 0
D. shutdown -r now
E. reboot -i
Answer: E

38. You work as a Network Administrator for Tech World Inc. The company has a Linux-based network. The permissions on a file named Report are shown below:
rwxr--r— You want to add a sticky bit to the file. Which of the following commands will you use?
A. chmod 2744 report
B. chmod 1744 report
C. chmod 7744 report
D. chmod 4744 report
Answer: B

39. Which of the following statements is true about Linux kernel?
Each correct answer represents a complete solution. Choose all that apply.
A. It constitutes the core part of the Linux operating system.
B. It detects hardware resources and boots up the system.
C. It allocates memory on behalf of running process.
D. It does not verify firewall rules
Answer: A, B, C

40. Which of the following commands is used to make a swap active after creating a new SWAP partition?
A. mkswap
B. swapon
C. fdisk
D. mkfs
Answer: A

More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3 Page4 Page5 Page6

No comments:

Post a Comment