Pages

Tuesday, 8 September 2015

WCDMA Objective type Questions and Answers

11. The main differences between WCDMA and second-generation air interfaces are

A. Bit rate of 2Mbps (spectrum of up to 5 MHz)
B. Variable bit rate
C. Bit error rate of 10^-6
D. All of the above
Ans  :  D

12. What is the full form of UMTS?

A. universal mobile telecommunication server
B. universal mobile telecommunication systems
C. universal mobile telephone systems
D. universal mobile telephone server
Ans  : B

13. What is the spectrum used in WCDMA?
A. 1.25MHz
B. 5 MHz
C. 125MHz
D. 250 MHz
Ans  : B

14. What is the chip rate of WCDMA?

A. 1.2288Mcps
B. 2.2288Mcps
C. 2.4488Mcps
D. 3.84Mcps
Ans  : D

15. What is the chip rate for IS-95?

A. 1.2288Mcps
B. 2.2288Mcps
C. 2.4488Mcps
D. 3.84Mcps
Ans  : A

16. Synchronization of base stations is used in

A. IS-95
B. WCDMA
C. GSM
D. None of the above
Ans  : A

17. Which of this is Supported for increasing capacity in WCDMA?

A. Downlink diversity
B. UPlink diversity
C. Both 1 & 2
D. None of the above
Ans  : A

18. TDMA is widely used in which of the following?

A. second generation
B. 2.5 generation
C. GSM
D. All of the above
Ans  : D

19. The code that is used to spread the signal is called a

A. PN code
B. Walsh Code
C. Random Code
D. All of the above
Ans  : A

20. In WCDMA, each bit is coded and spreaded by a factor called

A. spreading factor
B. coding factor
C. WCDMA factor
D. None of the above
Ans  : A

More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3

No comments:

Post a Comment