Showing posts with label DNS Objective type Questions and Answers. Show all posts
Showing posts with label DNS Objective type Questions and Answers. Show all posts

Wednesday, 2 September 2015

DNS Online Quiz Questions And Answers

31. Prior to ________ and Microsoft Windows 2000 Service Pack 3, the most common problem encountered with Microsoft's DNS server was cache pollution.
A. Windows XP
B. Windows Vista
C. Windows Server 2008
D. Windows Server 2003
Ans: D

32. DNS data can be stored either in master files (also known as zone files) or in the ________ database itself.
A. Microsoft Windows
B. Internet Explorer
C. DirectX
D. Active Directory
Ans: D

32. Microsoft DNS is the name given to the implementation of domain name system services provided in ________ operating systems.
A. Internet Information Services
B. Microsoft Windows
C. Internet Explorer
D. DirectX
Ans: B

33. Also the support of ________ is implemented using a different technique from that of BIND 9, further driving even more incompatibles between the two products.
A. Open Shortest Path First
B. IPv6
C. IPsec
D. IPv4
Ans: B

34. The Domain Name System support in Microsoft Windows NT, and thus its derivatives ________, Windows XP, and Windows Server 2003, comprises two clients and a server.
A. Internet Explorer
B. Windows 2000
C. Windows Server 2008
D. Windows Vista
Ans: B

35. As of ________, it was the fourth most popular DNS server (counting BIND version 9 separately from versions 8 and 4) for the publication of DNS data.
A. 2006
B. 2007
C. 2004
D. 2003
Ans: C

36. Some machines have a Dynamic DNS client, to perform Dynamic DNS Update transactions, registering the machines' names and ________.
A. IP address
B. IPv4
C. Classless Inter-Domain Routing
D. IPv6
Ans: A

37. DNS is used to resolve host names to IP addresses and find services.
A. True
B. False
Ans: A

38. DNS is required if you want resources such as Web servers available on the Internet.
A. True
B. False
Ans: A

39. The most common task a DNS server performs is resolving a host name to an IP address. This is called a forward lookup.
A. True
B. False
Ans:A

40. A reverse lookup allows you to specify an IP address and the DNS server returns the host name that is defined for it.
A. True
B. False
Ans: A

More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3 Page4 Page5 

Tuesday, 1 September 2015

DNS Objective type Questions and Answers

11. What is the basic function of the nslookup program?
A. To probe the DNS database for various types of information
B. To look up only IP addresses in the DNS database
C. To look up only domain names in the DNS database
D. To look up only SOA records from a company’s database
Ans: A

12. What file does the nslookup program use to locate a name server?
A. The /etc/named.boot file
B. The /var/log/messages file
C. The /etc/hosts file
D. The /etc/resolv.conf file
Ans: D

13. Besides the name server process, what are the other parts of the BIND package?

A. The /etc/named.boot file
B. The /etc/hosts file
C. The name server data files
D. The /etc/resolv.conf file
Ans: A,C

14. What is the function of the directory directive in the name server configuration file?

A. To declare the server as an authoritative server for a zone
B. To establish the origin domain and name of the root cache file
C. To establish an initial path for later file references
D. To declare the server as a secondary server for a zone
Ans: C

15. For what purpose is the BIND root cache file used?

A. To serve as a zone file for the loopback address
B. To provide zone files for authoritative servers
C. To serve as a configuration file for the name server
D. To prime the name server with the root server’s addresses
Ans: D

16. What command would you use to direct nslookup to use a server other than the one specified in /etc/resolv.conf?

A. ls
B. server
C. set type
D. set server
Ans: B

17. What command would you use to direct nslookup to extract the SOA and HINFO records?

A. ls
B. server
C. set type
D. extract
Ans: C

18. How can PNRP names be protected from spoofing or poisoning?

A. with digital signatures
B. in perimeter networks
C. Pointer (PTR) records
D. in a highly-secure environment
Ans: A

19. What is the most common record type in DNS?
A. name records
B. reverse lookup
C. Host (A) records
D. dnscmd.exe
Ans: C

20. In what format are IPv6 addresses usually displayed?
A. canonical name (CNAME)
B. Host (A) records
C. the Mail exchanger (MX) record
D. in hexidecimal format
Ans: D

More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3 Page4 Page5 

Top 50 DNS Objective type Questions and Answers

1) What is the name of the file, where we define our parent domain, or domain above us (in Linux Ubuntu)?
  A. /etc/bind/named
  B. /etc/bind/named.conf
  C. /etc/bind/named.conf.local
  D. /etc/bind/named.conf.options (Your Answer)
Ans: D

2) What is the setting to tell the secondary DNS, that there was a change in primary DNS that has to be updated?
  A. serial (Correct Answer)
  B. refresh
  C. retry
  D. expiry (Your Answer)
Ans: A

3) What is the name of the file, where we define our domain (in Linux Ubuntu)?
A. /etc/bind/named
  B. /etc/bind/named.conf
  C. /etc/bind/named.conf.local (Correct Answer)
  D. /etc/bind/named.conf.options (Your Answer)
Ans: C

4) What is the setting to tell the secondary DNS, WHEN to contact and update configuration files in primary DNS?
  A. serial
  B. refresh (Correct Answer)
  C. retry
  D. expiry (Your Answer)
Ans: B

5) How many domains in http://www.google.com?
  A. 1
  B. 2
  C. 3 (Correct Answer)
  D. 4 (Your Answer)
Ans: C

6) What is the name of DNS client configuration file?
A. /etc/resolv
  B. /etc/hostname
  C. /etc/resolv.conf (Correct Answer)
  D. /etc/hostname.conf (Your Answer)
Ans: C

7) What is the name of configuration file that could resolve host names to IP Address locally?
A. /etc/host
  B. /etc/hosts (Correct Answer)
  C. /etc/host.conf
  D. /etc/hostname (Your Answer)
Ans: B

8) What is the host name part of http://www.google.com?
  A. http
  B. www (Correct Answer)
  C. google
  D. com (Your Answer)
Ans: B

9) What is the keyword used to define a domain alias?
A. CNAME (Correct Answer)
  B. NS
  C. MX
  D. PTR (Your Answer)
Ans: A

10) What is the keyword used to define a Mail Server?
  A. CNAME
  B. NS
  C. MX (Your Answer)
  D. PTR
Ans: C


More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3 Page4 Page5