Showing posts with label DNS Multiple Choice Questions And Answers. Show all posts
Showing posts with label DNS Multiple Choice Questions And Answers. Show all posts

Wednesday, 2 September 2015

Latest Top DNS Multiple Choice Questions And Answers

41. BIND is a version of DNS that runs on UNIX/Linux.
A. True
B. False
Ans: A

42. When a DNS server resolves a host name to an IP address, what is the process called?
A. |forward lookup
B. |resolution|
C. |reverse lookup|d.|recursive lookup|
Ans: A

43. What DNS record type is responsible for resolving host names to IP addresses?
a.|A|
c.|NS|
b.|MX|
d.|SOA|
Ans: A

44. What DNS record type points to a mail server on a domain?
A.|A|
B.|NS|
C.|MX|
D.|SOA|
Ans: C

45. What DNS record type holds the IP address of a DNS server with information about the domain?
a.|CNAME|
b.|NS|
c.|MX|
d.|SOA|
Ans: B

46. What is the part of the DNS namespace for which a DNS server is responsible?
a.|zone|
b.|SOA|
c.|PTR|
d.|DHCP|
Ans: A

47. When monitoring a DNS server, which type of test sends a query to other name servers for resolution?
A. Simple query
B. Recursive query
C. Forward lookup query
D. Iterative query
Ans: B

48. Which of the following DC resource record types would you look for if trying to troubleshoot workstations not being able to log on to a domain? [Check all correct answers]
A. A
B. CNAME
C. SRV
D. MX
Ans: A,C

49. Under which of the following circumstances could you use Windows 98 clients in a dynamic update situation? 
A. When the Only Secure Updates option is enabled on the DNS server.
B. When the Allow Dynamic Updates? option is set to Yes on the DNS server.
C. When the Enable Updates For DNS Clients That Do Not Support Dynamic Updates option is enabled on the DHCP server.
D. Legacy clients cannot be supported by dynamic update.
Ans: D

50. Which of the following elements is required to successfully install and configure DNS? 
A. DHCP
B. Static IP address
C. Active Directory
D. Windows 2000 clients
Ans: B

More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3 Page4 Page5 

Tuesday, 1 September 2015

DNS Multiple Choice Questions And Answers

21. What is used to control DNS data replication scope?
A. in a highly-secure environment
B. application directory partitions
C. in the Start of Authority (SOA) record
D. the Mail exchanger (MX) record
Ans: B

22. How is a loopback address specified in IPv6?
A. cache.dns
B. 128 bits
C. DHCP
D. ::1
Ans: D

23. How are the bits in an IPv6 address organized?
A. canonical name (CNAME)
B. name records
C. reverse lookup
D. into 8 16-bit groups
Ans: D

24. What allows PNRP to support service naming?

A. the process that DNS uses to remove records that have become stale
B. creating an alternate record or alias for an existing record
C. the fact that a PNRP name includes potential payloads such as service function
D. a referral system that performs lookups based on data known by other systems
Ans: C

25. What are the 3 types of IPv6 addresses?
A. link-local, site-local, and global unicast
B. in the Start of Authority (SOA) record
C. dynamic, read-write, and read-only
D. older applications that are unable to use FQDN's
Ans: A

26. What is an alias record used for?
A. when you have a large number of single-name clients to support
B. creating an alternate record or alias for an existing record
C. a routable internal address (similar to the 192.168 address space)
D. in an unsecured location facing the internet
Ans: B

27. What are the 3 strategies for updating DNS servers?
A. a unique, internet-usable IP address
B. in a highly-secure environment
C. dynamic, read-write, and read-only
D. the Mail exchanger (MX) record
Ans: C

28. The DNS Client service itself communicates with DNS servers, and ________ the results that it receives.
A. CPU cache
B. Computer data Storage
C. Operating system
D. Cache
Ans: D

29. Microsoft's DNS server can be administered using either a graphical user interface, the "DNS Management Console", or a ________, the dnscmd utility.
A. Unix
B. Command-line interface
C. Windows PowerShell
D. Command-line interpreter
Ans: B

30. ________ and various versions of Unix have a generalized name resolver layer.
A. Linux distribution
B. Linux adoption
C. Desktop Linux
D. Live USB
Ans: A
More Questions & Answers:-
Page1 Page2 Page3 Page4 Page5